Bästa grejjen att ha hemma? Torkad sojafärs. Helt klart. Så otroligt skönt att bara kunna slänga ihop pastasåser när som, för man behöver ju i princip bara lök, krossade tomater och sojafärs!
 
 
2 personer + matlåda:
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2-3 grovrivna morötter
  • 2 dl torkad, uppkokad i buljong, och avrunnen sojafärs (jag använder Astrid och Apornas)
  • 1-2 tetrapaket krossade tomater
  • Vatten
  • Olivolja
  • Tomatpuré
  • Gurkmeja
  • Salt och peppar
Gör såhär:
  1. Koka upp sojafärsen i buljong i typ 2 minuter, låt rinna av i en sil. På 2 minuter: finhacka vitlök och hacka löken
  2. När färsen ligger i silen, häll i olivolja, vitlök och lök i kastrullen och fräs i 5 minuter
  3. På 5 minuter: riv morötterna och tillsätt i kastrullen
  4. Häll på mer olivolja och laga tills morötterna typ är mjuka
  5. Häll i sojafärsen och rör runt
  6. Häll på tomatpuré, krossade tomater + ett halvt paket vatten. Låt koka minst 5 minuter, rör. 
  7. Tillsätt lite gurkmeja (jättenyttigt!) och smaka av med salt och peppar
  8. ÄT MED COUSCOUS, AJVAR, BÖNOR OCH PLOMMON
 
 
 
Min hemläxa blir att lära mig ta skarpare bilder med mitt nya 50mm objektiv. Och sen updatera dessa. Hmpf. 
GF, food, foodblog, pasta, vegan,

1 kommentarer

ɑ n n i k ɑ

21 Jul 2015 17:46

Gott!

Kommentera

Publiceras ej