Bästa grejjen att ha hemma? Torkad sojafärs. Helt klart. Så otroligt skönt att bara kunna slänga ihop pastasåser när som, för man behöver ju i princip bara lök, krossade tomater och sojafärs!

2 personer + matlåda:
- 1 gul lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 2-3 grovrivna morötter
- 2 dl torkad, uppkokad i buljong, och avrunnen sojafärs (jag använder Astrid och Apornas)
- 1-2 tetrapaket krossade tomater
- Vatten
- Olivolja
- Tomatpuré
- Gurkmeja
- Salt och peppar
Gör såhär:
- Koka upp sojafärsen i buljong i typ 2 minuter, låt rinna av i en sil. På 2 minuter: finhacka vitlök och hacka löken
- När färsen ligger i silen, häll i olivolja, vitlök och lök i kastrullen och fräs i 5 minuter
- På 5 minuter: riv morötterna och tillsätt i kastrullen
- Häll på mer olivolja och laga tills morötterna typ är mjuka
- Häll i sojafärsen och rör runt
- Häll på tomatpuré, krossade tomater + ett halvt paket vatten. Låt koka minst 5 minuter, rör.
- Tillsätt lite gurkmeja (jättenyttigt!) och smaka av med salt och peppar
- ÄT MED COUSCOUS, AJVAR, BÖNOR OCH PLOMMON



Min hemläxa blir att lära mig ta skarpare bilder med mitt nya 50mm objektiv. Och sen updatera dessa. Hmpf.
GF,
food,
foodblog,
pasta,
vegan,
1 kommentarer
ɑ n n i k ɑ
21 Jul 2015 17:46
Gott!
Kommentera