Blir en limpform. 

Ingredienser:
25 g jäst/ett halvt paket torrjäst
4 dl ljummet vatten
30 g smält smör/olja
salt
1/2 dl flytande honung eller sirap
4 dl vetemjöl
3.5 dl havregryn/fruktmüsli (man kan också byta ut detta till 3.5 dl mjöl till om man vill)

Gör såhär:
1. Vispa ut jästen i vattnet, ha i olja, salt och sirap. 

2. Mät upp allt mjöl och tillsätt lite i taget i degspadet och vispa ut så att du slipper få klumpar. häll i mer, vispa mer osv tills du har haft i allt mjöl. 

3. Rör ner allt havregryn, slev är lättast. 

4. Blöt bakplåtspapper, inögla ihop och lägg i en limpform, häll ner smeten. Ha på sesamfrön om du vill och pensla/häll på lite olja, beror på hur lat du vill vara. Jäs under bakduk i 40 min, gärna där det är varmt. Sätt på ugnen här, 210-220°C, det beror på din ugn. 

5. Baka i mitten av ugnen i 40 min, ta sen ut ur limpformen och låt svalna på galler/handduk. 

Klart! 
Det är så gott och lätt att göra att jag brukar dubbla den här satsen så jag får två limpor och sen skiva och frysa in den ena. Så praktiskt.

 
 
Stockholm, bake, baking, bread, bröd, easy, easybake, food, foodblog, goto, limpa, malmö, sweden,