Blir en limpform.
Ingredienser:
25 g jäst/ett halvt paket torrjäst
4 dl ljummet vatten
30 g smält smör/olja
salt
1/2 dl flytande honung eller sirap
4 dl vetemjöl
3.5 dl havregryn/fruktmüsli (man kan också byta ut detta till 3.5 dl mjöl till om man vill)
Gör såhär:
1. Vispa ut jästen i vattnet, ha i olja, salt och sirap.
2. Mät upp allt mjöl och tillsätt lite i taget i degspadet och vispa ut så att du slipper få klumpar. häll i mer, vispa mer osv tills du har haft i allt mjöl.
3. Rör ner allt havregryn, slev är lättast.
4. Blöt bakplåtspapper, inögla ihop och lägg i en limpform, häll ner smeten. Ha på sesamfrön om du vill och pensla/häll på lite olja, beror på hur lat du vill vara. Jäs under bakduk i 40 min, gärna där det är varmt. Sätt på ugnen här, 210-220°C, det beror på din ugn.
5. Baka i mitten av ugnen i 40 min, ta sen ut ur limpformen och låt svalna på galler/handduk.
Klart!
Det är så gott och lätt att göra att jag brukar dubbla den här satsen så jag får två limpor och sen skiva och frysa in den ena. Så praktiskt.