Här kommer mitt godaste för denna höst och vinter. Linsgryta. Kan inte förklara hur många varianter av denna det kommer bli dom här kalla årstiderna.

Det här är ett grundrecept och feel free att tillsätta fryst broccoli, bönor, lök, körsbärstomater, svamp, sparris osv. Zucchini är också skitgott.

1 stor gryta. Typ 5 portioner.

Du behöver:
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
Olja
Curry, spiskummin, gurkmeja
4 dl röda linser
1 pkt krossade/passerade tomater
Vatten
1 tärning grönsaksbuljong

Gör såhär:
1. Hacka lök, vitlök och stek med olja och kryddor.
2. Häll på linserna och stek en stund. Börjar det fastna, häll i några msk vatten i taget. Fortsätt så en stund.

3. Häll på tomaterna och en kartong med vatten. Rör om och låt koka. Släng i buljongtärningen här.
4. Lät koka på medelvärme tills linserna är mjuka. Smaka av och se om mer salt behövs. Om linserna fortfarande är hårda fyll på med mer vatten och fortsätt koka.
Rör ofta i botten.

Vi åt quinoa och hade iFraishe till. Och örtsalt. Just yes.

Kommentera

Publiceras ej