Bästa melliset, och frukosten, och picknicken.. Ja, ni fattar!
12 muffins
- 2 ägg/2 linfrö-ägg (2 msk krossat linfrö + 5 msk vatten, låt stå en liten stund)
- 1 nypa salt
- Kanel
- 3.5 dl havregryn
- 2.5 dl havremjölk
- 0.5 dl linfrön
- 0.5 dl solrosfrön
- 0.5 dl honung
- 1 stor nypa vaniljpulver/extrakt
- 0.5 dl kokosflingor
- 1 msk bakpulver
- 2 msk chiafrön
Gör såhär:
- Sätt på ugnen på ca 180°C
- Vispa mjölk och ägg/linfröägg i en stor bunke
- Tillsätt allt annat och blanda
- Fördela ut i 12 muffinformar
- Toppa med frysta bär, chokladknappar eller jordnötssmör
- Ställ in i ugnen i 20-30 minuter, eller tills dom är fasta och lagom kladdiga. Dom stelnar mer efter en stund utanför ugnen så låt dom svalna
- ÄT och FRYS in (dom håller ca 1 vecka i kylskåp)

Cacaonibs och agave, jordgubbar, blåbär
Kommentera