Bästa melliset, och frukosten, och picknicken.. Ja, ni fattar!
 
12 muffins
  • 2 ägg/2 linfrö-ägg (2 msk krossat linfrö + 5 msk vatten, låt stå en liten stund)
  • 1 nypa salt
  • Kanel
  • 3.5 dl havregryn
  • 2.5 dl havremjölk
  • 0.5 dl linfrön
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 0.5 dl honung
  • 1 stor nypa vaniljpulver/extrakt
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk chiafrön
Gör såhär:
  1. Sätt på ugnen på ca 180°C
  2. Vispa mjölk och ägg/linfröägg i en stor bunke
  3. Tillsätt allt annat och blanda
  4. Fördela ut i 12 muffinformar
  5. Toppa med frysta bär, chokladknappar eller jordnötssmör
  6. Ställ in i ugnen i 20-30 minuter, eller tills dom är fasta och lagom kladdiga. Dom stelnar mer efter en stund utanför ugnen så låt dom svalna
  7. ÄT och FRYS in (dom håller ca 1 vecka i kylskåp)
Cacaonibs och agave, jordgubbar, blåbär
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej