Vi hade brist på limpform (för så vuxna är vi inte), vi gjorde alltså en megalimpa = två limpor. I en ugnsform.
 
 
Två Limpor/En megalimpa
 
UGN: 
varmluft: 200°C
vanlig: 210°C
  • 50 g jäst
  • 8 dl vatten
  • 60 g smält smör/olja
  • Salt
  • 1 dl flytande honung/sirap
  • 6.5 dl havregryn
  • 6.5 dl glutenfri mjölmix
Gör så här:
  1. Rör ihop ingredienserna, vispa med elvisp i 5 minuter
  2. Fördela degen i 2 limpformar, pensla med olja
  3. Jäs i 35 minuter
  4. Baka i ugn i 35 minuter
  5. FÄRDIG!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
GF, baking, bread, bröd, glutenfritt,

Kommentera

Publiceras ej