Med inspiration från The Domestic Geek på youtube, så har jag gjort egna superbars! Dom är honungiga, lagom söta och såå goda! 
 
 
Du behöver:
  • 3.5 dl havregryn
  • 1 dl frö- och nötblandning
  • 1 dl solrosfrön
  • 2.5 dl urkärnade dadlar
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 dl torkade äpplen
  • 1 dl torkad frukt (russin, blåbär, körsbär)
  • smaksätt med havssalt
Gör så här:
 
1. Börja med att rosta havregrynen, fröna och nötterna i ca 7 minuter på 200°C, typ tills det börjar lukta gott.
2. Ta fram din matberedare och mixa dadlarna tills dom blir en klump. Fast jag använde färdig dadelpasta.
3. Lägg i alla ingredienser i en bunke, och dig in with your hands   
 
 
 
4. Häll ut granolageggan i en form med bakplåtspapper, knäla ihop det under kranen så är det lättare att forma efter formen. Vik över kanterna så kan du använda dom att pressa ihop smeten med, enklare att få ut all luft och mindre kladd. Pressar du inte ihop granolakakan ordentligt nu så kommer den falla isär. 
 
 
5. Ställ in i frysen i ca 30 minuter
6. Ta ut, lägg upp och skär i valfri storlek med en vass kniv!
 
 
 
7. Dina bars är klara! Nu är det bara att slå in dom i valfritt material. Jag använde smörpapper. För jag gillar inte plast. 
 
 
8. Lägg in i frysen alt det lilla frysfacket som inget annat går att ha i. ÄT!
 
 

1 kommentarer

Ida

15 Sep 2015 14:31

JAA! Har velat göra mina egna bars hur länge som helst, de är ju ganska dyra att köpa i butik. Det här är perfekt! tack för receptet :)

Svar: Dom är fantastiska! Säg till om du testar dom! :)
VEGA

Kommentera

Publiceras ej