Jag kommer föralltid att älska kladdkaka, det bara är så. Smeten är underbar, kakan är underbar, kan inte bli bättre. Här är mitt veganska recept, utan vitt, raffinerat socker. 

Du behöver:
• 2 dl kokossocker
• 0.5 dl stevia/0.5 dl kokossocker
• 50 g mjölkfritt smör, rumstemperatur
• 1.5 dl växtmjölk
• 4-5 msk kakao
• 2.5 dl mjöl
• 1 tsk bakpulver
• 1 tsk vaniljpulver
• 0.5 tsk havssalt
• Riven/hackad choklad

 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150°C
2. Rör ihop socker och smör, med en skvätt av mjölken, elvisp är enklast
3. Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt lite i taget, varva med mjölken
4. Vispa tills du har en fin, chokladig, smet
5. Häll ner smeten i en brödad form
6. Strö över den hackade chokladen, rör försiktigt ner och täck precis med smeten
6. Grädda 35-40 minuter i mitten av ugnen
7. Låt svalna, vispa sojagrädde, pimpa med bär eller riven choklad och ÄT!

 
SF, blog, cake, chocolate, chocolate cake, food, foodblog, foodporn, kladdkaka, vegan,

Kommentera

Publiceras ej