Grymt god och enkel pastagegga (och vi alla vet hur mycket jag uppskattar en sån.... om inte så vet du det nu!🤓) Vera och jag brukade laga pastagegga flera gånger i veckan på Berget i gymnasiet. Men då var det typ bara pasta, pesto, mozarella och soltorkade tomater som gällde. MUMS, men tyvärr inte så veganskt 😋
Här kommer iallafall en krämigare och supergod variant, fulld med bönor, soltorkade tomater och en massa annat gott: 
  (null)
 
Du behöver:
  • 6 hackade vitlöksklyftor
  • 4 msk olja
Fräs vitlöken 2 minuter på medelvärme i en stor kastrull (STOOR, detta är 8 portioner)
Tillsätt sen: 
  • 600 g pasta
  • 6 dl matlagningsgrädde, Imat typ. 
  • 9 dl vatten
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1,75 tsk salt
  • 1 tsk chili flakes (fast jag tar lite mindre, hehe)
  • 2 dl strimlade soltorkade tomater (vet inte hur ni brukar göra men för att minimera kladdet brukar jag använda sax och klippa ner direkt i kastrullen!)
Låt koka i 10 minuter, rör ofta för annars kommer pastan fastna i botten. 
Tillsätt sen:
  • 2 pkt bönor
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dla frysta ärtor, eller annan fryst grönsak!
Koka i 2 minuter till, eller till pastan är al dente. 
KLART! 
Om du vill, riv över citronzest innan servering från 2 citroner 💛
 
onepotpasta, pasta, recept, recipe, vegan, vkc,

Kommentera

Publiceras ej