Abbas Pollo, Veras och mitt nationalrecept från gymnasiet. Tror att hon hade någon gammal tränare som gjorde det, för att det är ca 100% protein och sen lite mer protein. Alltid bra när man tränar 😍💪🏼Grytan är också 100% jättegod också så no loss heller.
(på bilden är den inte helt klar, den ska fortsätta koka tills den blir kladdigare/grytigare/hopkokad)
Du behöver:
- Olja
- 2-3 vitlöksklyftor, hackade
- Curry
- Garam Masala
(fyll botten av kastrullen med kryddorna)
- 1 paket gröna linser (blötlagda över natten om du har lite känsligare mage)
- 1 pkt torkad sojafärs (samma som linserna)
- 2 grönsaksbuljongtärningar
OBS! Ha ett glas med vatten brevid kastrullen när du lagar mat.
Gör såhär:
- Fyll botten av kastrullen med olja, vitlök och stek upp kryddorna en liten stund. Ha inte för hög värme.
- Häll i linserna och stek en snabbis, tillsätt sojafärsen, grönsaksbuljongen och en skvätt vatten.
- Fortsätt röra om och fyll på med vatten allt eftersom det försvinner. Håll på tills det är genomkokt och lagom geggigt!
- Koka ris eller potatis till och enjoy! Glöm inte smaka av med salt också såklart.
abbaspollo,
lunch,
middag,
recept,
vegan,
Kommentera