Tack vare Siri har vi nu ett recept på världens bästa mackor. Det går fort, behöve rinte knådas och är sjukt gott som frukostmackor, hamburgerbröd och så vidare. MUMS! Har inte så mycket mer att säga än att du som läser detta absolut borde ge det en chans, för jag tror inte att det finns något bröd som är enklare eller mer värt att baka än detta. (Inspirationsreceptet finns HÄR!)
 
 
Ugn ca 250 grader
10 minuter + 10 minuter + gräddning
Blir två plåtar med bröd för mig!
 
Ingredienser:
5 dl ljummet vatten 
1 dl växtmjölk
2,5 tsk salt
1 msk honung/sirap/socker
 
ca 10 dl vetemjöl + lite extra till utbakning
 
Gör såhär:
1. Vispa ut jästen i vätskan. tillsätt och rör ut saltet och sötningen. 
 
2. Vispa ner mjölet en dl i taget, byt till något att röra med efter ca 4 dl så slipper du en kladdig visp...
Beroende på mjölet så är det sammanlagt ca 10 dl som ska ner i degen. Så fortsätt hälla ner och rör ut tills konsistensen är en lös deg. 
 
3. Häll över en halv deciliter mjöl över ytan, och lägg sedan över plastfolie eller en tallrik och låt jäsa i 1-1,5 timme. 
 
4. Sätt på ugnen på 250 grader en stund innan jäsningen är klar. 
 
5. Häll ut degen på en väl mjölad bänk, och strö över lite mer mjöl ovanpå. KNÅDA OCH RÖR INTE! Vi vill spara alla jäsbubblor så mycket som det går. Dela upp degen i bitar så stora som du vill att frallorna blir och ös upp på en plåt med bakplåtspapper. De kommer bli olikformade eftersom att degen är kladdig. 
 
6. Grädda i ugnen på mittenhyllan i typ 17-20 minuter. Ta ut och låt svalna (eller är varma...)! 
 
You're welcome. 
 
 
Min plan med dessa frallor är att jag dels ska experimentera med ett lite grövre mjöl, och dels så skulle jag vilja kunna baka de med surdeg. Återkommer med uppdatering! 
 
baka, bakning, bread, bröd, frallor, frukosbröd, recept, vkc,

Kommentera

Publiceras ej