När jag inte använder ägg(vilket jag aldrig gör längre) använder jag krossade linfrön och vatten, dvs all mighty Linfrö-ägg!
Får linfröna dra lite i kallt vatten får blandningen en geléig konsistens, som liknar äggvita. Biffar, pannkakor, tårtbottnar, vad som helst.
Andra alternativ jag hört om är såklart aqua faba (kikärtsvatten) och no-egg pulver.
1 linfrö-ägg:
Ingredienser:
- 1 msk krossat linfrö
- 2.5 msk kallt vatten
Gör såhär:
- Blanda linfrökross och vatten i en lagom stor skål
- Låt stå en liten stund
- Använd som ägg i dina recept!

GF,
baking,
raw,
vegan,
1 kommentarer
Matilda
22 Mar 2016 18:51
Hej. Du har skrivit att du använder linfrögel istället för ägg i tårtbotten. Hur gör du det, i detalj?
Matilda
Kommentera